Головна » 2013 » Жовтень » 12 » ЗНО-200. Тиждень 3
23:54
ЗНО-200. Тиждень 3

ЗНО-200 | Tyzhden6 | 11.10.2013 467

Ми хочемо скласти ЗНО якомога краще, тож вже зараз розглядаємо минулорічні програми, слухаємо порад вчителів та повторюємо. Третій тиждень підготовки до вступних іспитів розпочато!

Сьогодні ми публікуємо останні матеріали для підготовки до ЗНО з української мови та літератури. Як ви пам'ятаєте, на першому тижні ми говорили з Оленою Володимирівною про складання цього екзамену. Зараз ми викладаємо посібники та довідники відповідної тематики.

За цим посиланням ви можете завантажити архів із теоретичним матеріалом з української літератури. У ньому знаходяться дві книги авторства відомого українського педагога, мовознавця та літературознавця О. Авраменка: "Українська література. Міні-конспекти для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання" і "Хрестоматія з української літератури".

Перша - архікорисна книжка для швидкого повторення усього необхідного для ЗНО матеріалу. Там містяться короткі тези з приводу кожної теми, загальні характеристики творів, їх головних героїв, ключові моменти біографії письменника. А по завершенні кожної теми - літературний диктант з можливістю самоперевірки. Коротше кажучи, must have.

А у хрестоматії містяться дещо адаптовані для швидкого читання усі твори за минулорічною програмою ЗНО. Хоча варто зазначити, що з року в рік програмні твори не дуже сильно і відрізняються.

І ще декілька загальних порад з приводу української літератури:
- читайте якомога більшу кількість поезії та невеликі за обсягом прозові твори (десь до 40-50 сторінок формату А4), інші вивчайте за хрестоматіями або ж переказами із обов'язковими цитатними характеристиками;
- після вивчення кожної теми занотовуйте ключові терміни та поняття в окремий зошит, аби перед тестами просто повторити найголовніше;
- постійно закріплюйте здобуті знання за допомогою літературних диктантів або тематичних тестів.

Для підготовки з української мови ми можемо порадити вам посібник із повним викладеним курсом цього предмета - "Українська мова. Практикум. 10-11 класи". Це - своєрідний "великий підручник", що охоплює широке коло тем, як пов'язаних, так і не пов'язаних із оцінюванням. Проте для послідовного і систематизованого повторення (а для когось - і вивчення з нуля) він якнайкраще підходить. Крім того, після кожної теми наявні завдання творчого характеру, а наприкінці книги є розділ про грамотне написання творів.

Під час підготовки матеріалу ми знайшли ще один цікавий сайт, присвячений підготовці до ЗНО з української мови та літератури - 200baliv.org.ua. Не полінуйтеся, прогляньте статті на сайті - там дуже стисло і доступно викладено найпроблемніші моменти цих предметів.

На сьогодні це все. Завантажуйте посібники і про Український правопис не забудьте, готуйтеся та успішно складайте ЗНО!

ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:
Теги:
ЗНО-200, тиждень-6, спецпроект

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту