Головна » 2013 » Жовтень » 19 » Турнірні перемоги. 15-17 жовтня
14:22
Турнірні перемоги. 15-17 жовтня

Скулспецкор | Tyzhden6 | 19.10.2013 427

На черзі - огляд турнірів, що проходили на канікулах, а саме - турнір юних правознавців та юних географів.

Розпочалася своєрідна фінішна пряма турнірів цього року 15 жовтня у ІЗОШ №5, де команди гімназій, ІЗОШ №4, 6 (у складі Дубини Аліни, Корнієнко Анни, Костюкової Ганни, Павлюка Олега, Шевченко Владислави), 10, 11, 12 доводили свою правову обізнаність.

До першого туру змагань потрапили команди гімназії №1, ІЗОШ №4, 10, 12. За підсумками усіх виступів з відривом у 11 балів перемогла ІЗОШ №12. Слід зауважити, що доповідачу ІЗОШ №4, команда якого посіла друге місце у першому турі, знизили на 20% бали за те, що під час виступу опонента у нього заграв телефон. І висунули цю претензію саме гравці ІЗОШ №12.

Менш напруженим вийшов другий тур змагань, де поряд з нашою командою брали участь школа №5 та гімназія №3. Доповідач Павлюк Олег відстоював свою думку щодо змін у Конституції в плані забезпечення прав і свобод людини, і, як показали бали журі, йому це вдалося. Шевченко Влада рецензувала доповідь учениці гімназії про можливість впровадження в Україні адміністративної юстиції. Опонування Костюкової Ганни з приводу становлення України як правової держави було на досить високому рівні. Тож цілком закономірною виявилася наша перемога у другому турі.

Фінал, за словами голови журі Калашникова Олега Валентиновича, розчарував журі. Адже жодна з доповідей не демонструвала того рівня гри, який був у відбіркових турах. Тож і перевага у переможця - ІЗОШ №12 - була лише у один бал. Ми посіли друге місце.

Тож взяти свого роду реванш наша команда у складі Горохової Катерини, Костюкової Ганни, Павлюка Олега, Ходжаєва Алішера, Шевченко Владислави хотіла на турнірі юних географів, що відбувався у гімназії №1 у четвер, 17 жовтня. Окрім нашої, свої знання демонстрували обидві гімназії, а також ІЗОШ №2, 4, 10, 11, 12.

До першого туру потрапили ІЗОШ №4, 10, 11, 12, переможцем з якого вийшла остання.

Цікавіше події розгорталися у другому турі. Адже там зустрілися наша школа, обидві гімназії та, як виявилося у підсумку, на жаль, найслабша у цій четвірці ІЗОШ №2.

Розпочався перший тур відверто жахливим виступом представника нашої команди Олега Павлюка з приводу оцінки економічного розвитку Китаю. Як зазначив вчитель географії, директор Ізюмської гімназії №3 Вербенко Сергій Борисович, виступ був нульовим. "Коли йдеться про оцінку економічного рівня розвитку держав, є чіткі цифри, а не абстрактні поняття", - зазначив він.

Схоже, тієї ж думки притримувалися і опонент (гімназія №1), і рецензент (гімназія №3), і член журі Василенко Віта Павлівна - на жодне із їх запитань доповідач відповісти не зміг. "Я задала вам конкретне запитання, а ви продовжуєте лити воду. Отже, ви нічого не знаєте з приводу цього питання", - зазначила вона. Та й до жодного з інших учасників турніру вона не задавала так багато запитань.

Вдалішими були опонування Влади Шевченко у дискусії про майбутнє значення сільського господарства України для світової економіки та оцінка як спостерігача Костюковою Ганною дискусії з приводу значення України у світовій географії. Невдалим, очевидно, було рецензування того ж таки Павлюка Олега доповіді учениці гімназії №3 про раціональне природокористування піщаної коси Арабатської стрілки. Напевне, те, що їх доповідач не знає, що таке акумулятивна форма рельєфу або раціональне природокористування - це лише прискіпування опонента (ІЗОШ №2), а запитання про те, яка промисловість уже існує на косі, не стосується суті запитання. Принаймні це не завадило у підсумку саме гімназії №3 перемогти за кількістю балів. ІЗОШ №12 посіла друге місце, ми розділили третє місце з гімназією №1.

Залишився ще турнір юних винахідників та раціоналізаторів. Сподіватимемось на кращий результат нашої команди!

Нагадаємо, минулого тижня відбулися турніри юних біологів, де наша команда посіла ІІ місце, та економістів, де ми розділили третє місце з гімназією №3.


ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:
Теги:
тиждень-6, скулспецкор

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту