Головна » 2015 » Грудень » 23 » ПРАВА ЗНАТИ – ПРО ОБОВ’ЯЗКИ НЕ ЗАБУВАТИ
17:31
ПРАВА ЗНАТИ – ПРО ОБОВ’ЯЗКИ НЕ ЗАБУВАТИ

Скулспецкор | Sleta | 23.12.2015 293

       У рамках проведення тижня права в нашій школі відбулася виховна година у 6 – Б класі, 
9 грудня – правовий брейн-ринг серед учнів 9 – 11 класів, який визначив, що одинадцятикласники найкраще обізнані з юридичними термінами, документами та історичними постатями, причетними до формування нормативно-правової бази. 
/tyzhden6.at.ua

       10 грудня учні нашої школи відвідали Міський районний суд України. Колєснікова Катерина, учениця 10 – А класу, зазначила «Тижню-6»:
– Чесно кажучи,більшість із нас ніколи ще не була у середині цього великого та заворожуючого закладу.
Зустріли нас дуже привітно,але було видно, що всі займаються дуже важливими справами. Першим нас привітав головний суддя, зазначивши, що робота у них дуже важка не лише фізично, але ще й морально. Адже щодня судді та їх помічники розглядають багато справ, спілкуються з людьми. Навіть у коридорах суду стояла тиша, було дуже дивно та моторошно дивитись на стіни цього приміщення : всі вони пропитані горем та слізьми людей, які перебували тут не на екскурсії, а як правопорушники, доля яких вже лежала на столі у одній зі справ судді, горе батьків та рідних – все це відчувалось усередині.
«У кожного своя правда, суддя повинен вислухати кожну думку, і, не дивлячись на свій погляд, покарати винного за законом»,  – зазначила у одній зі своїх промов помічник судді.
Нам дуже пощастило: саме коли з нами проводили екскурсію, одна із судей розглядала справу з несплачування боргів. Ми на власні очі побачили, як проходило засідання. Хочеться зазначити, що справжній суд не такий, яким ми собі його уявляємо. Все набагато серйозніше: кожен несе велику відповідальність, адже йдеться про подальшу долю людини, винного дуже важко знайти, а покарати його правильно, навіть гарно знаючи всі закони, ще важче.
Нам пояснили, що на сьогодні, щоб працювати у суді, потрібно мати вищу освіту, пройти пробний тест, та найголовніше, – чітко зрозуміти: потрібна тобі така професія або ні. Робота дуже важка,її потрібно любити,ставитися до неї серйозно та з відповідальністю за долю інших.
Суд розглядає усі справи,навіть справи неповнолітніх (дітей, які не досягли 18 років). Покарання для кожного злочину різне, але і тут потрібно зазначити, що арешт дітей не здійснюється до 17 років.
/tyzhden6.at.ua

У кожної дитини є свої права, наприклад :
  • право на родину;
  • право на освіту;
  • право на ім’я та громадянство;
  • право на медичне обслуговування.
       Таких прав ще багато, і вони стосуються кожної дитини.
       У наш час працювати робітникам суду легше, ніж раніше. Сьогодні ми дізналися, що раніше всі документи писалися від руки секретарем судді. Досі не можу уявити собі, наскільки потрібно бути швидкою та обізнаною людиною, щоб так швидко (потрібно було писати все, що говорили під час засідання) та правильно записувати кожне важливе слово. Зараз на допомогу прийшли комп’ютери та спеціальна апаратура, яка автоматично записує усе, що так важливо. Але і тут потрібно бути дуже уважним.
       Напевно, найбільше нас вразила кімната, у якій сидять та чекають засідання звинувачувані. Вона невелика за розміром, але вміщує дві великі залізні міцні клітки. Жаху додавала прохолода, тому що кімната розташована біля виходу з суду. 
Працівники суду наголосили, що працюють за правилами. 
       Екскурсією усі залишилися дуже задоволені.
/tyzhden6.at.ua

ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту