Головна » 2016 » Травень » 9 » ПОВІТРЯНЕ ХОБІ
10:48
ПОВІТРЯНЕ ХОБІ

Скулспецкор | Sleta | 09.05.2016 369

Хочу розповісти вам про своє хобі. Я займаюся виготовленням повітряних зміїв. Виявляється, з ними не так усе й просто. Повітряні змії були винайдені в Китаї ще до того, як історики почали писати свої хроніки. Перші повітряні змії китайці почали робити з бамбука і листя рослин. Після винаходу шовку в 2600 році до нашої ери китайці стали робити зміїв з бамбука і шовку. У 906 році російський князь Олександр осаджував місто Константинополь. За його наказом було зроблено багато зміїв у виді вершників і піших воїнів. Уявіть собі жах константинопольців, коли вони раптом побачили, що на них прямо з піднебесся опускається незліченне російське воїнство...


Але змії використовувалися не тільки для боїв. Коли вони вперше з'явилися в Європі, тутешні учені швидко знайшли їм застосування. Наприклад, один англієць підняв за допомогою змія на велику висоту термометр і зробив висновок, що нагорі повітря холодніше, ніж унизу.
Інший учений, американець Франклін, підняв за допомогою змія свої прилади майже до хмар і довів, що блискавка - явище електричне. У Японії повітряні змії набули популярності. Стали з'являтися повітряні змії у вигляді барвисто розфарбованих полотнищ. Повітряні змії служили ніби сполучною ланкою між людиною і богами. Повітряні змії запускали для того, щоб віджахнути злі сили, захиститися від нещасть, забезпечити гарний врожай і здоров'я. Сучасні японські повітряні змії - справжні витвори мистецтва. На них зображуються шляхетні самураї, народні герої, священні тварини і птахи.


У нашому місті 16 квітня на горі Крем’янець теж пройшли змагання по запуску повітряних зміїв на кубок В.М.Хворостова. Учні нашої школи посіли у ньму призові місця: Дашко Іван відзначився у класі «Пласкі змії», ставши другим, а от у класі «Коробчаті змії» виборов перемогу. Чувпило Данило посів другу сходинку п’єдесталу серед тих, хто виготовляв коробчатих зміїв. У результаті наша команда виборола перемогу у цих змаганнях. Вітаємо!

/tyzhden6.at.ua

 

Морозов Костянтин, 7-Б
 


ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту