Головна » 2014 » Травень » 26 » Пам'ятаємо і шануємо...
15:34
Пам'ятаємо і шануємо...

Шкільними коридорами | Tyzhden6 | 26.05.2014 464

Напередодні Дня Перемоги в усіх навчальних закладах було проведено виховні години. Також учні привітали ветеранів на закріплених за класами вулицях.

6 травня на сайті Відділу освіти були опубліковані результати конкурсу «Ордени та медалі моєї родини». Учениця нашої школи Гуменна Тетяна під керівництвом учителя української мови та літератури Марченко Тетяни Михайлівни посіла у ньому 1-е місце. Як зазначила «Тижню-6» автор, у своєму творі вона розповіла про свого діда, Гуменного Михайла Ємельяновича, який захищав Одесу та Севастополь. За героїчну оборону цих міст він отримав медалі «За оборону Одеси», «За оборону Севастополя» та орден «Червоної Зірки».

/ tyzhden6.at.ua

Прочитайте і ви уривок з її твору – слова, що не залишають байдужим нікого:

«Щороку ми, молоде покоління, вітаємо з Днем Перемоги ветеранів Великої Вітчизняної війни. Мого прадідуся вже немає, але розповіді моєї прабабусі про нього назавжди збережуться в моїй пам`яті. Щирий уклін Вам, Михайле Ємельяновичу, за те, що рятували нашу територію від німецької чуми, що ми сьогодні маємо вільне життя, можемо спокійно вдивлятися в блакить ясного неба, посміхатися ясному сонечку і бути щасливими. Як говорив великий письменник Олександр Довженко у кіноповісті «Зачарована Десна», що «щастя бачити оті зорі навіть у буденних калюжах…».


/ tyzhden6.at.ua

Учні молодших класів взяли ініціативу в свої руки та підготували газету до Дня перемоги. Ось що нам розповів класний керівник 4-Б класу Євменова Галина Петрівна:

«Всегда к 9 Мая мы готовили газеты. В этом году решили не изменять традициям и стали собирать материал. Попросили детей принести данные, у кого какие есть. В этом принимали участие не только дети, но и Курбат Татьяна Григорьевна – классный руководитель 2-Б класса. Она принесла один из очень ценных экспонатов - похоронку 1942 года. Её дедушка был убит на войне. Принесла материал Падафа Настя, её прабабушка принимала участие в военных действиях. Принесли материалы для газеты Оноприенко Аня, Штанько Катя и я. Если бы мы начали собирать раньше материал, газета бы вышла намного богаче. А так, то, что у нас было, то мы и использовали».

/ tyzhden6.at.ua


ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:
Теги:
тиждень-6, шкільними коридорами

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту