Головна » 2013 » Травень » 30 » Як жінки захистили дітей
20:51
Як жінки захистили дітей

Discovery | Tyzhden6 | 30.05.2013 481

1 червня традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей. Тож ми коротко розповімо вам про це свято, аби виправдати назву цієї рубрики :)

Рішення щороку 1 червня відзначати Міжнародний день захисту дітей було ухвалено на конгресі Міжнародної демократичної федерації жінок, який відбувся у листопаді 1949 року. Назву свята було пояснено його значенням - захист життя, здоров'я та прав дитини, одним словом - захист дитинства. Ось така нехитра історія цього чудового свята!

День захисту дітей відзначається в більшості країн світу. Незважаючи на те, що 1 червня не є офіційним вихідним (а цього року він, нагадаємо, співпадає із суботою), в парках і скверах багатьох міст (в тому числі й нашого) організовуються святкові заходи для дітей.

Школярі, як наслідок, отримують подвійне свято, оскільки нерідко саме на 31 травня припадає останній навчальний день, а з 1 червня розпочинаються літні канікули - час, коли можна забути про ці набридливі уроки і насолоджуватися довгоочікуваним відпочинком!

Свято 1 червня недарма зветься Днем захисту дітей. Саме до цього дня приурочують благодійні акції, присвячені допомозі дітям з обмеженими фізичними або інтелектуальними можливостями, вадами розвитку, які проживаюь у складних умовах. Особлива увага приділяється дітям - мешканцям країн Африки і так званого "третього світу" у сучасному його розумінні, тобто держав економічно відсталих, у яких більшість населення проживає за межею бідності.

Проте найголовніша проблема, з якою стикаються діти, особливо у пострадянських країнах, - нестача батьківської уваги та любові. Це негативно впливає на психічний стан дитини і у майбутньому призводить до нервових розладів і тяжких захворювань. Хвороба ХХІ століття - аутизм - теж є наслідком такого ставлення батьків до дітей.

Тож давайте у День міжнародного захисту дітей разом побажаємо усім щастя, здоров'я та уваги й любові, без яких дитинство стає не таким яскравим періодом людського життя.

ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:
Теги:
діскавері, як жінки захистили дітей, тиждень-6

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту