Головна » 2014 » Квітень » 25 » До науки з гумором
23:27
До науки з гумором

Скулспецкор | Tyzhden6 | 24.04.2014 407

Слушно колись сказав Бернард Шоу: «Єдиний шлях, що веде до знання, - це діяльність». Тоді навряд чи для того, аби самовдосконалюватися інтелектуально, достатньо лише шкільних занять. П’ятеро ініціативних учнів нашого міста – Кисіль Марина, Павлюк Олег, Пасевич Олександр, Хіміч Артем та Шевченко Владислава – 8 та 9 лютого представляли Ізюм на обласному етапі конкурсу-захисту учнівських робіт Малої академії наук.

Зустрів Харків нашу команду мокрим снігом та похмурим небом, і навіть після захисту не захотів змінювати погодний гнів на милість. Утім, Ізюм просто так не здався, і ми прихопили з собою ще й декілька призових місць!

Урочисте відкриття заходу відбувалося в актовому залі Харківського національного університету імені В.Каразіна. З напутнім словом до юних дослідників звернулися керівники усіх секцій обласного відділення Малої академії наук. Карпенко Іван Васильович, декан факультету філософії, відзначив, що відкриття конкурсу-захисту робіт дивним чином співпало з відкриттям скандальних Олімпійських ігор у Сочі. «До зустрічі на барикадах [знань]!» - підсумував він свою доповідь.

Команда в очікуванні відкриття / tyzhden6.at.ua

На перший день, суботу, було призначено контрольну роботу з профільного предмета. Артем та Марина демонстрували знання зі всесвітньої історії, Олександрові довелося складати іспит з історії України, Влада та Олег виявляли філологічні здібності. Загалом із завданнями учні впоралися добре.

Перед захистом наукової роботи усіх учасників заселили до гуртожитку обласної станції юних натуралістів. Чудові умови, загалом тепла і дружня атмосфера – ось як учні описали свій час перебування у ньому. Ігровий куточок було обладнано шаховим столиком та столом для пінг-понгу, тож напружене повторювання тексту виступу чергувалося з імпровізованими «спортивними» змаганнями.

Хоч-не-хоч, а урочистості за розкладом / tyzhden6.at.ua

9 лютого стало кінцем не лише тижня, а й перебування ізюмської команди юних науковців у Харкові. Очний захист робіт проходив, як і контрольна, у приміщенні університету.

За результатами усіх етапів захисту перемогу здобули троє учнів: ІІІ місце посіли Пасевич Олександр зі своїм дослідженням невідомих сторінок біографії М.В. Сібільова, у якому йому допомагала Жернова Вікторія Миколаївна, та Павлюк Олег з планом роботи шкільної інформаційної служби у ЗНЗ, створеним під керівництвом Липової Олени Володимирівни. ІІ місце заслужено отримала Шевченко Владислава з проектом ландшафтного планування пришкільної території, куратором якого був Шевченко Ігор Казимирович. Зауважимо, що з-поміж трьох призерів двоє – учні нашої школи.

Тож дійте! І дійте так, аби не лише Харків, а й уся Україна почула про вас!


ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:
Теги:
тиждень-6, скулспецкор

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту