Головна » 2016 » Травень » 9 » Біль і подвиг Чорнобиля
12:55
Біль і подвиг Чорнобиля

Скулспецкор | Sleta | 09.05.2016 364

Протягом квітня 2016 року під патронатом народного депутата України В.Остапчука пройшов літературний конкурс серед учнів ЗНЗ «Біль і подвиг Чорнобиля».


Учениця 7-Б класу нашої школи Тихонова Вікторія у номінації «Літературна творчість» посіла І місце. У м. Куп’янську голова Куп'янського міського об'єднання «Чорнобиль» Москаленко Микола Миколайович та заступник голови Куп'янського об'єднання «Чорнобиль» Коломієць Валерій Георгійович нагородили Вікторію екскурсійною поїздкою до міста Києва в Національний музей Чорнобиля.

/osvitaizuma.klasna.com

 

Вікторія поділилася із «Тижнем 6» своїми враженнями:


- 25 квітня 2016 року я разом з іншими переможцями конкурсу «Біль і подвиг Чорнобиля» приїхала до міста Києва. Разом із нами було декілька чоловіків, які брали безпосередню участь у ліквідації пожежі на Чорнобильській АЕС. Екскурсія була призначена на п’яту годину, а до того часу ми відвідали багато цікавих місць. Спочатку ми пішли до Києво-Печерської Лаври і трішки побули на службі. Потім ми гуляли по всій Лаврі. Організатори запропонували нам сходити до музею Миколая Сядристого. Найбільше він відомий своїми мініатюрними роботами. Миколай Сергійович запровадив новий вид мистецтва – мікромініатюри. У нас залишався час, і ми змогли побувати у Музеї Голодомору. І ось підійшов час відвідати Музей Чорнобиля. Коли ми зайшли до музею, усе здавалося таким мирним… Але все ж таки це просто ЗДАВАЛОСЯ. До нас підійшла молода дівчина, яка й була нашим екскурсоводом. Ми підіймалися сходами, над якими висіли назви тих сіл, які найбільше постраждали від тієї аварії. Наверху ми побачили реконструкцію четвертого реактора до аварії, листи героїв, які ліквідували пожежу, до своїх дружин, одяг лікарів і пожежників. Потім ми підійшли до символу Чорнобиля – яблуні. Замість червоних яблук на ній висять 14 фотографій – символ перших чотирнадцяти загиблих борців із вогнем. Ця яблуня росла в колисці, я вважаю, що це символ того, як Прип’ять загинула ще молодим містом.

Реконструкція четвертого реактора /tyzhden6.at.ua


  І хоча аварію усунули багато років тому, але вона продовжує приносити шкоду і сьогодні… Та я дуже сподіваюся, що все зміниться на краще!..

 /tyzhden6.at.ua

 

Тихонова Вікторія


ПОДІЛИТИСЯ ПОСИЛАННЯМ:


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Гімн "Тижня-6"
Категорії розділу
Шкільними коридорами [71]
Події, що відбуваються на території школи
Скулспецкор [87]
Події, що відбуваються поза шкільною територією
Шкільна творчість [6]
Творчі здобутки наших учнів
Новини редакції [12]
Новини редакції "Тижня-6"
Discovery [5]
Матеріали про цікавинки нашого світу
Відеоматеріали [15]
Відеовипуски "Тижня-6"
ЗНО-200 [6]
Підготовка до ЗНО
Погода Yahoo!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту